Cafe Klint's fantastisk karrysuppe

Antal: 4

Ingredienser

CAFE KLINT’s  super karrysuppe.

4 Personer

500 g kyllinge filet

4 fed hvidløg

1 helt løg

2 hele rød chili

2 spsk. revet frisk ingefær

2 hele porrer

4 gulerødder

1-2 hel snackpeber rød

100 ml coop kyllinge fond

2 dåse cocos mælk

500 ml æblejuice

500 ml vand

500 ml piskefløde

5 spsk. karry

Salt og peber.

Raps olie

Karrysuppe

Beskrivelse

Fint hak hvidløg og alm løg. Skær 2 hele chilier i strimler (smag på chili inden du bruger dem, der kan være stor forskel på styrke, nøjes evt. med en og smag til med cayennepeber), riv ca. 2 spsk. Frisk ingefær.

Skær kylling i passende stykker.

Varm olien og tilsæt karry for at brænde den af, den må ikke blive sort, tilsæt så løg og kyllingekød skåret i passende strimler som man ønsker samt ingefær, vend det hele og lad det varme igennem i 1-2 minutter, tilsæt så 2 Chilier som er skåret i tynde ringe. Nu tilsætter du så 500 ml vand samt kyllinge fond, æblejuice og cocos mælk.  

Lad det hele simre i ca. 30-40 minutter.

Skræl gulerødder og skær dem i skiver, vask porrer grundigt, der sider altid jord nede langs samlingerne ved bladene, skær porre i ca. ½ cm tykke skiver og brug hele porren. Del rød peber i 2 og skær dem i skiver.

Tilsæt fløde og varm op og smag til med salt og peber samt æblejuice alt efter hvor sød man ønsker suppen. Jævn suppen med lidt meljævning hvis man ønsker en lidt mere cremet konsistens. Tilsæt gulerødder og rød peber, lad det småkoge i 2-3 minutter og tilsæt så porrer, server straks suppen inden porrerne bliver bløde.  

Server med varmt ciabatta brød og lidt Hot chili olie for dem der ønsker en god stærk suppe. Den stærke chili gør sig godt med den søde / syrlige og krydrede smag.

Prøve også dette tilbehør på bordet.

En skål store rejer, cremefraiche og ristet brødtern som lægges på toppen at suppen når den er serveret.