Cafe Klint's tager tilbage til stenalderen

Antal: xx

Ingredienser

Prøv denne variation af Cafe Klint’s lækre stenalderbrød med tørrede tranebær eller abrikoser. Det tilfører en dejlig sød/syrlig smag til brødet. 

Ingredienser:

100 g græskarkerner

100 g solsikke kerner

100 g linfrø

100 g havregryn

100 g sesamfrø

100 g hasselnødder/mandler/valnødder

50 g tørrede tranebær

50 g tørrede abrikoser

6 æg

1 dl ekstra jomfru olivenolie

2 tsk Læsø eller Himalayasalt

1 spsk Ahorn sirup

Stenalderbrød med Tranebær og abrikoser

Beskrivelse

Bland alle ingredienser i en skål. 


Man behøves ikke alle 3 slags nødder på en gang, personligt holder jeg mest af og kun bruge hasselnødder.

Tørred frugter:  her er det bare at prøve sig frem... 


Kom massen i en smurt form.

Bag brødet i  Ca . 45 min ved 180 grader (forvarmet ovn "varmluft")


Det er vigtigt at nødder, kerner og mandler kommer HELE i brødet. Blendes eller kværnes de, så frigøres de sunde men sarte fedtsyrer og de kan harskne, når brødet bages ved 180 grader (og så er de ikke spor sunde mere).


Prøv at servere det med et stykke god brie eller skimmel ost.... eller bare som en snak midt på dagen.