Klinten's Pulled Pork

Antal: ca 12

Ingredienser

2 nakkefiler eller nakkesteg på 1,5 - 2 kilo stk
Barbecuesauce
Burgerboller
Coleslaw

 

Rub (den krydderiblanding som drysses over kødet):  
8 spsk brun farin 
4 spsk stærk paprika
 
2 spsk sød paprika
 
2 spsk røget paprika
 
3 spsk sennepspulver
 
2 spsk hvidløgspulver
 
2 spsk salt 
3  tsk chilipulver 
3  tsk cayennepeber
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
Masser af friskkværnet peber

 

Tilsæt Liquid smoke   i små mængder alt efter ønske.

 

 

Pulled Pork

Beskrivelse

Opskrift til ca 5 kg Pulled Pork 

RUBen mixes i en skål og nakkestegen gnides godt ind og pakkes i klar cellofan Gem lidt at krydder blandingen.

Nakkestegene skal stilles koldt i ca 10 timer. Gerne længere

- Tænd ovnen på ca 100 C herefter flettes en kurv af bacon strimler ca 1 kg pr steg. Stegene lægges på baconen og pakkes helt ind, husk at fjerne cellofan først. Stegene lægges på en rist og det sidste krydderi drysse over....   Sæt en dyb bradepande under stegene og fyld godt op med æblejuice og vand og lad stegen stå i ca 10 timer.(natten over, den skal have en kerne temp på ca 88-90C )  

Sluk for ovnen og lad stegen hvile i 4-5 timer. 

- Fyr op i weber grillen med svag varme ca 140 c max... læg stegene på så de får indirekte varme og kom træflis Hickory på ( som er gennemvædet af vand og Jack Daniels) Husk ikke for meget af gangen, røgen skal kun lige pifte den op.ikke for meget ... gør dette jævnligt over de næste 4-5 timer.  Stegen skal gerne have en kerne temp på 93C så er den færdig og så skal den bare trækkes fra hinanden, mixes i en stor skål med BBQ souce... og wupti klar til servering i burger bolle med coleslaw, eller bare som kød til evt råstegte kartofler  

  

Se opskriften på BBQ souce samt Coleslaw.  Go appetit