Klinten's Le Chef Glace

Antal: 4-6

Ingredienser

1 dl balsamico eddike – æble, rødvins osv. kan naturligvis også bruges, evt. i kombination
1 spsk. honning
1/2 flaske rødvin – gerne go’ rødvin
1/4 flaske portvin – jeg har også brugt sherry med stor succes
50 g champignon
2 fed hvidløg
2 stk løg
1 liter vand
0.3 dl Kalve fond Touch of taste
 
50 gram smør
tomatpure/en håndfuld cherrytomater

Rødvins Glace

Beskrivelse

Honning karamelliseres let, eddike tilsættes og begge dele koges ind sammen til en såkaldt gastrique

- rødvin og portvin tilsættes og det hele reduceres til en tredjedel

- De øvrige ingredienser tilsættes på nær smør, og saucen koges ind til max 3 dl - evt. 2 alt efter hvor kraftigt du ønsker din sauce og hvor tynd/tyk den er på dette tidspunkt

- Saucen sies og koges derefter op og “monteres” med koldt smør umiddelbart før servering

Velbekomme


Gastrique Hvad er det??
Det er ganske simpelt bare et fint ord for Sukker der er karameliseret sammen med vin eddike af en slags og bruges som smagstof til en sauce,, det kan f.eks være en appelsin sauce til and bryst ...  what ever..