Klinten's konge sauce

Antal: 4 - 6

Ingredienser
2-3 Stk Skalotteløg
2 fed hvidløg
100 g Champion (de mørke)
1 dl 
Oksefond Touch of Taste
1/2 flaske rødvin
1/2 l vand
1 1/2 Spsk Balsamico creme
200 g Smør
salt og peber

Rødvin sauce

Beskrivelse
Når så skal vi lave den lækkerste Rødvin sauce på en simpel måde.
- Jeg ved at der er mange der siger man skal selv koge fond og alt det der, og ja det er da også rigtigt for at undgå for mange tilsætnings stoffer og bare det at det er lavet fra bunden. Men jeg vælger nu en nem og god løsning med Oksefond Touch of Taste, en super god okse kraft som giver en super rødvin sauce.


- Først fin hakkes skalotteløg og hvidløg samt champion.
Ca 50 g smør smeltes og løgene blanches så tilsættes champion og det hel simre et par minuter.

- Så tilsættes
Oksefond Touch of Taste samt rødvin og vand samt peber

- Lad det hele koge op og skru så ned for varmen og lad det kogeind til ca halvdelen. Hvis du ønsker en kraftigere smag så lad den stå og kog mere ind.

- Tilsæt nu Balsamico creme, denne giver saucen en frisk pift af sødme og syrlighed tilsæt det lidt af gangen til du får den smag der lige er dig.
- Det er ikke sikkert at du behøver at tilsætte salt.. det er en smags sag.

- Nu blender du soucen til den er fri for klumper af løg og champion, eller du kan vælge og si den så er den mere klar i farven
- Avs nu kommer den usunde del... 
Saucen  koges derefter op og “monteres” med koldt smør umiddelbart før servering
.
Der skal smør til som Price siger
Ønsker du en mørk souce .. så er det bare at tilsætte lidt kulør...

Så er den klar til et godt stykke kød, med en kraftig rødvin til.




Montere

At montere vil sige at piske koldt smør eller fløde i en sky, for at gøre den jævn, blank og fyldig. Det kan dreje sig om sky fra en steg, indkogt vin eller lignende. Smørret skal tilsættes lidt ad gangen, mens der piskes.