Odin 

      Odin er magi- og dødsgud, dødsgud er han dog kun for faldne krigere. Odin er gudernes konge, han er den største gud.  Han er far til alle mennesker, og til mange af de andre guder, bl.a. Thor, Balder m.m.

       Odin har kun et øje, fordi han måtte give sit ene øje, for at få lov til at drikke af Mimers Brønd, som gav ham mere visdom.

       Odin har to ravne, Hugin og Munin, som flyver ud hver morgen, og når de kommer tilbage, fortæller de Odin om alt de har set, han har også to ulve Gere Freke, som spiser alt, den mad der bliver stillet frem for Odin, da Odin selv kun drikker vin. Han har også en hest, Sleipner, den har otte ben og som kan løbe overalt, i luften på vandet og på jorden.

       Odin er gift med Frigg, som er den fornemmeste af de kvindelige aser, som kaldes Asynjerne. Frigg har sin egen hal, Fensale og hun ved som Odin, alt.
Odin kæmper kun i to slag, det første er slaget mellem aserne og vanerne, det sidste er Ragnarok.

      Odin har mange navne, som han bruger når han er ude at rejse, nogle af dem er              Alfader, Kampfader og Hærbinder m.m.

Balder

Balder er retfærdighedsgud. Han er søn af Odin og Frigg, han er gift med Nanna, og har med hende sønnen Forsete. Balder er den smukkeste gud. Efter han har haft mareridt,bliver han så bange at han kalder til råd. Frigg, Balders mor, får så alle tin til at sværge, at de ikke vil skade ham, men hun mener ikke at misteltenen kan skade Balder, denne samtale hører Loke. Derefter kaster alle guderne, ting efter Balder, da de ikke vil skade ham. Men Loke giver en pil af mistelten til Høder den Blinde. Høder rammer Balder med pilen og den dræber ham, da misteltenen ikke lovede, at den ikke ville skade ham.
Balder skal ned til Hel, men han vil blive sendt tilbage, hvis alle i hele verden samledes i en fælles sorg. Men i en grotte sad Tøkk, som Loke i forklædning,som ikke sørgede. Så Balder kom ned til Hel.

Thor

Thor er krigsgud, den stærkeste af alle guder. Han er den gud der kæmper kampen, hvor bl.a. guder som Tyr bestemmer kampens udfald. Han kan også kaldes kampgud. Det er da også ham der beskytter menneskerne mod jætter og andet troldpak. Thor har en hammer ved navn Mjølner. Den har den forunderlige egenskab at den altid rammer sit mål og at den altid vender tilbage. Desuden besidder Thor også et par jernhandsker og et særligt styrkebælte som giver ham dobbelte kræfter. Han har en vogn som bliver trukket af de to bukke, Tandgnost og Tandgnister.

Når Thor kører over himlen i denne vogn glimter lynene fra fælgende og en buldrende torden kommer ud fra hjulene. Han er søn af Odin og Jord - som er en mindre kendt gudinde. Thor bor sammen med sin kone Sif på gården Bliskirner, som er verden største hus.

 Tyr

Tyr er Krigsgud, en krigsgud som bestemmer hvordan en kamps udfald bliver. Tyr giver kun de tapreste sejren. Han hjælper dog også de dumdristige. Han er den modigste af alle aserne.

Frej

Frej er kærlighedsgud, for den lidenskabelige og hede kærligehed. Han er også frugtbarhedsgud, det vil sige at vikingerne ofrede til Frej hvis høsten skulle blive god. Frej bor på Alfheim, han er søn af Njord, der er fiskergud, havgud og gud for frugtbarheden i havet. Frej er gift med Gerd og har med hende sønnen, Fjølner. Han har galten Gyldenbørste, skibet Skibladner og et selvsvingende sværd. Han har tre tjenere Skirner, Byggver og Beyla.

Freja

Freja er kærlighedsgudinde, for den ømme og rolige kærlighed. Hun er datter af Njord, og bror til Frej. Hun bor i Folkvang, og er gift med Odin. Hun har en vogn, som hun spænder katte for, hun har også et smykke, kaldet Brisingegamen, samt en falkeham, der gør at hun kan flyve.´vogn, som ham

Loke

Loke er faktisk jætte, men af ukendte grunde var han engang nær ven med Odin. Faktisk så nær at de blandede blod og blev til blodsbrødre. Odin har siden fortrudt da Loke viste sig at være temmelig utilregnelig. Loke driller hele tiden alle aserne og sætter dem i situationer som han kan rede dem fra. Han er meget snu og udspekuleret.

Udgårdsloke

Udgårdsloke er jætternes hersker, som Odin er det hos aserne. Udgårdsloke kan som Odin, trylle og bruge magi. Han driller Thor og de andre aser, når chancen er der, hvor han altid snyder for at vinde.