Klinten's fantastiske sparreribs

Antal: 4

Ingredienser
BBQ Spareribs.

4 kg ribben/brystben... få din slagter til at skære fra når han laver stege... man kan få en god rabat på den måde de fleste steder...
En stor gryde som kan tage alle 4 kg ben på en gang.

Krydderblanding som skal i vandet.
1/2 glas Santa maria BBQ krydderi. ( eller anden BBQ krydderi)
1 1/2 Spsk salt
1 Tsk kanel
2 Tsk spidskommen
2-3 Tsk chilipulver/Flager.

Sparreribs

Beskrivelse

Det kan med fordel betale sig at fjerne den tynde hinde der sider på bagsiden af benene. Men det er ikke strengt nødvendigt. Husk at gøre det inden de bliver kogt

Det hele hældes i gryden med vand og riben og så skal det bare står og små koge indtil kødet begynder at trække sig tilbage fra selve benene.

- Hæld vandet fra og lad det hel så og køle lidt af.
- Tage ribberne op og læg dem på et fad så de kan blive penslet med BBQ grund sauce, de skal bare have et tyndt lag, så kan de godt ligge og hvile sig lidt, men de kan også ryge direkte på grillen.

- Læg dem på weberen så de for indirekte varme, pensel dem nu med BBQ Glacen.
Når de begynder at få en mørk farve er de færdige ca 20-30 minuter, de må endelige ikke få for meget så bliver de tøre og sorte.
- Servere Glace til som dip sauce og servere med Coleslaw og kartoffelbåde... og selvfølge en god mørk ØL.
velbekommen.