Klintens Chilier

Antal: xx

Ingredienser

Chili Chutney med Blomme, Blåbær og Amaretto  

Opskrift er til ca 1 L.

400 g Gule blommer

100 g Blåbær

2 dl æblecidereddike

150 g sukker

2 spsk blomster fra appelsin lavendel

3 spdk Tørret tranebær

6 spsk Ahorn sirup

75 g tørrede abrikoser

2 tsk spiskommen

2 tsk korianderfrø

1/2 dl Amaretto

DIV Friske chili'er

4 jalapeños

8  Cap, baccatum Aji Verde

 Cap. annuum " Rund Ungarn"

2  Habanero limone


Atamon til glassene

Chili Chutney med Blomme, Blåbær og Amaretto

Beskrivelse
Chili Chutney med Blomme, Blåbær og Amaretto

Vask blommer og Blåbær, og skær blommer i passende både
Rist krydderierne i en tør gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad det det hel simre i 30- 40 minutter indtil chutneyen tykner.
Tilsæt Amaretto og smag, tilsæt evt. mere sukker eller krydderier.

Skold sylteglassene og skyl dem med atamon eller alkohol. Når chutneyen har en grødet konsistens , hældes den på glas.
Chutneyen er middel hot  og smager godt til stort set alt tror jeg. 
Den her chutney er helt fantastisk med et hav af forskellige smags nuancer... VIRKELIG en vinder. 
Velbekommen 

Antal: xx

Ingredienser

Chili Chutney med Mango, og Pære  

Opskrift er til ca 1/2 L.

2 modne mangoer

1 stor Pære

50 g sukker

6 spsk canadisk ahorn sirup

3 spsk æblecider eddike

1/2 dl vand

1 spsk revet ingefær

5 hele allehånde korn

2 spsk tørrede tranbær

DIV Friske chili'er

2 Habanero limone 

2  Cap, baccatum Aji Verde

Cap. annuum " Rund Ungarn"

 


Chutney med mango, pære og Chili

Beskrivelse

Chili Chutney med Mango, og Pære.


Skræl mangofrugterne, og skær dem i mellemstore tern.
Fjern kerner fra Pæren og skær den i både
Kom mango,Pære, chili, ingefær, tranebær, eddike, allehånde og ahornsirup i kog i en gryde og lad det små koge i ca 10-15 minutter ved svag varme

Skold sylteglassene og skyl dem med atamon eller alkohol. 
Når chutneyen har en grødet konsistens ,afkøles den, og hældes på glas.
Chutneyen er ret hot   og smager godt til skimmel ost eller hvad med Pulled Pork ... brug den til alt.... 
Velbekommen 

Antal: xx

Ingredienser

Chili Chutney med Blomme, æble, og rosiner  

Opskrift er til ca 1 L.

300 g Mørke blommer

150 g madæbler

1 rødløg

2 dl æblecidereddike

300 g sukker

75 g rosiner

75 g tørrede abrikoser

3 stjerneanis

6 hel allehånde korn

6 hel enebær

2 tsk spiskommen

2 tsk korianderfrø

DIV Friske chili'er

4 jalapeños

8  Cap, baccatum Aji Verde

 Cap. annuum " Rund Ungarn"


Atamon til glassene

Chutney med Blomme, æble og chili

Beskrivelse
Chili Chutney med Blomme, æble, og rosiner

Vask blommer, æbler, fjern kernehuset og sten, skræl løg og skær det hele i passende både.
Rist krydderierne i en tør gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad det det hel simre i 30- 40 minutter indtil chutneyen tykner.
Smag til under vejs og tilsæt evt. mere sukker eller krydderier.

Skold sylteglassene og skyl dem med atamon eller alkohol. Når chutneyen har en grødet konsistens , hældes den på glas.
Chutneyen er middel hot  og smager godt til stort set alt tror jeg. 
Den her chutney er helt fantastisk med et hav af forskellige smags nuancer 
Velbekommen 

Antal: xx

Ingredienser

Chili Snacks.  

Opskrift er til ca 1/2 L.

En masse chilier
jalapeños

Cap, baccatum Aji Verde
Cap, annuum " Rund Ungarn"
Habanero Limone


100 g sukker

8 spsk fiskesauce

10-15 stjerne anis

2 1/2 dl æble cider eddike

1 spsk sennepsfrø.

Chili snacks

Beskrivelse

Skold sylteglassene og skyl dem med atamon eller alkohol

Vask chilier og skær dem i passende stykker.
læg dem i en skål og kom kogende vand over, lad det stå i et par minutter.... dette er med til at chillierne holder sig sprøde, hæld vandet fra og fyld sylteglasset helt med chilier.

Varm eddike og sukker til sukker er smeltet.
hæld så fiske sauce i samt stjerne anis og sennepsfrø

tilsæt ca 1 tsk atamon

Hæld det hele på glasset og luk til og lad det stå i en uges tid.

Disse her snacks er bare helt top $ og passer fint sammen med en kold hjemmebrygget Pilsner.

Antal: xx

Ingredienser

Chili Chutney med Pære.  

Opskrift er til ca 1/2 L.

5 pærer, ca 600 g

1dl vand

Saften af en lime

1 1/2 dl sukker

1 spsk salt

1 spsk sennepsfrø

2 hele stjerneanis

6 spsk tørrede tranbær

DIV Friske chili'er

4 long slim chili cayenne

2 orange habanero 

4 aji limo citron chili

2 sante fe

1 gul alm peber


Atamon til glassene


Chutney med pære og Chili

Beskrivelse
Chili Chutney med Pære.

Vask pærerne, fjern kernehuset, og skær pærerne i mellem- store tern.
Kog vand op med limesaft, sukker, salt, stjerneanis og sennepsfrø, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt pæretern, tranebær og chili stykker og lad det simre ca 30 minutter.
Skold sylteglassene og skyl dem med atamon eller alkohol. Når chutneyen har en grødet konsistens , hældes den på glas.
Chutneyen er ret hot   og smager godt til stærk ost eller koldt kød ... what ever... 
Velbekommen 

Antal: 4

Ingredienser

Chili Chutney med Mango.  

Opskrift er til ca 1/2 L.

2-3 modne mangoer

6 spsk canadisk ahorn sirup

3 spsk æblecider eddike

1/2 dl vand

1 spsk revet ingefær

5 hele allehånde korn

2 spsk tørrede tranbær

DIV Friske chili'er

6 long slim chili cayenne

2 orange habanero 

4 aji limo citron chili


Atamon til glassene

Chutney med mango og chili

Beskrivelse
Chili Chutney med Mango. 

Skræl mangofrugterne, og skær dem i mellemstore tern.
Kom mango, chili, ingefær, tranebær, eddike, allehånde og ahornsirup i kog i en gryde og lad det små koge i ca 10-15 minutter ved svag varme

Skold sylteglassene og skyl dem med atamon eller alkohol. 
Når chutneyen har en grødet konsistens ,afkøles den, og hældes på glas.
Chutneyen er ret hot   og smager godt til skimmel ost eller hvad med Pulled Pork ... brug den til alt.... 
Velbekommen